środa, 24 lutego 2016

Dietetyczny sznycel z indyka…






Składniki:
1 sznycel indyczy
Ziemniaki
Salata lodowa
Rukola
Pomidory
Awokado
Olej kokosowy
Olej z pestek dyni
Sól
Lubczyk suszony
Kasza jaglana

Kolejny przepis z półki tych FIT. Sznycla doprawiamy sola i suszonym lubczykiem, a następnie smażymy na oleju kokosowym. Ziemniaki dokładnie myjemy i wyszorowujemy skórkę, a następnie gotujemy w mundurkach, w osolonej wodzie. Jeżeli chodzi o wykonanie sałatki to: rukolę oraz sałatę lodową myjemy i wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojone w kostkę awokado i pomidora. Dodajemy 2 łyżki kaszy jaglanej, solimy i polewamy olejem z pestek dyni.
Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz