
Składniki:
Mięso wołowe, mielone, 1 kulka średniej wielkości
½ łyżeczki pieprzu czarnego
1 łyżeczka magii
Szczypta lubczyku suszonego
Bułka pszenna/żytnia
Pomidor
Sałata masłowa
Papryka czerwona
Pasta z nerkowców (Przepis na blogu w zakładce przekąski)
Ser żółty
Dobrej jakości ketchup
Do mięsa wołowego dorzucamy łyżeczkę
magii, pół łyżeczki pieprzu i szczyptę suszonego lubczyku. Wszystko dokładnie
łączymy ze sobą i formujemy z mięsa płaski placek. Na patelnie wylewamy odrobinę
oleju, a gdy patelnia się nagrzeje kładziemy mięso (najlepiej czymś je przycisnąć,
aby kotlet się nie uwypuklił). Smażymy po minucie z każdej strony, jeśli
chcemy, żeby było mocno wysmażone.
Po upływie czasu, kotlet zdejmujemy z
patelni i układamy na bułce, dodajemy żółty ser. Następnie nakładamy pastę z nerkowców, układamy
sałatę, pomidory, paprykę, a przeciwną stronę bułki smarujemy ketchupem.
Burgera składamy. Smacznego!









Wyśmienity!
OdpowiedzUsuń